Referencer

+Koncept har hjulpet mange mennesker på alle niveauer med at udvikle sig.

Kunders referencer

Det er altid dejligt, når ledige, ansatte, ledere og andre borgere kan bruge vores hjælp. Nedenfor kan du læse et udpluk af vores referencer. 

Reference til +Koncept

– Allan Steinlein

Jeg var i 2007 ude for at køre galt i min bil, og kom rigtig galt af sted, især med begge mine ben. Jeg havde en meget lang sygeperiode og masser af genoptræning foran mig, men det klarede jeg og ønskede mig tilbage på min arbejdsplads som gerne ville have mig tilbage.
Desværre viste det sig, at mine ben ikke kunne tage den belastning der var i et fuldtids job, hvor jeg gik hele dagen og havde hårdt fysisk arbejde.

Det tog mig 1½ år i at komme mig gennem genoptræningen og efter start på job var jeg delvist sygemeldt og da det stod klart at jeg ikke kunne arbejde med fysisk hårdt arbejde, måtte jeg se i øjnene at jeg måtte omskoles på en eller anden måde.

Jeg starter på VUC, men det er svært, for jeg ved ikke hvad vej, jeg vil gå, og jeg føler virkelig jeg har brug for hjælp. Jeg modtager et brev fra kommunen om at jeg skal møde op til et afklaringsforløb hos et firma, der hedder +Koncept, og det gør jeg så.
De første 2 uger af forløbet var et kursus. På det kursus fandt jeg ud af en del om mig selv, og jeg fik nogle redskaber til at sætte op, hvad vil jeg, hvad kan jeg.
Ved at snakke rundt i fællesskab med alle på holdet, og alle fik lov til at tale, så lærte jeg at tænke over de ting andre gik og tumlede med, og hos mig gik det op for mig, at jeg havde et langt liv foran mig og heldigvis en fremtid, som jeg forhåbentlig kunne trives i.
+Koncepts personale formåede at se mig som person, og hvem jeg var, og hvor mine resurser lå, og en dag fik jeg et brev fra +Koncept. De havde fundet en passende praktikplads til mig, og jeg kunne starte på XCompetence, som er et lille computerfirma på Bornholm, som jeg ikke havde hørt om før, men har fundet ud af, hvor langt de egentlig strakte sig for at hjælpe mig, og hvor meget de kunne lære mig inden for computerverden.

Takket være det gode samarbejde mellem +Koncept, Xcompetense med mig som hovedperson, står jeg i dag og sender ansøgninger ud til skoler der har mediegrafiker, som fag.
Jeg havde ikke drømt om, at jeg ville stå med sådan en chance for en anden uddannelse, som jeg har i dag, men jeg kan takke dygtige omsorgsfulde mennesker for, at de åbnede mine øjne og muligheder for, at jeg står godt i mit fremtidige liv.

Kan man føle sig, som en +Koncept?

– Joe Schaufuss

Danmark et udbuds land.

At være jobsøgende i Danmark er et hårdt arbejde, specielt under en krise. Og når det er sagt, så er der en masse muligheder og tilbud, som man enten kan vælge imellem eller bliver tvunget ud i. Og dertil kommer muligheden for tage 6 uges selvvalgt uddannelse. Den store gråzone er de tilbud, som man kan vælge imellem eller bliver tvunget ud i. Det generelle for disse tilbud er, at man vil folk deres bedste, og at man ønsker at alle skal komme i arbejde. Desværre virker det til tider, som om at afstanden imellem intentioner og kvaliteten ligger alt for langt fra hinanden.

For mange kasketter.

En af de vigtigste ting, når man er ude i et tilbud er, at man føler sig speciel både som enkelt person og som gruppe. Dette er naturligvis ikke nogen nem opgave for de enkelte undervisere, coaches og vejledere. Dog må man sige, at der er ting som ikke bør ske, og som virker demoraliserende.

 • Undervisere kommer til tiden, også efter pauser. Besvarelse af e-post er ingen undskyldning.
 • Underviser er velforberedt.
 • Der er system, mål og formål i ens forløb
 • At selvom statistikkerne viser en negativ tendens, så leveres et positivt budskab.
 • At man levere relevante og korrekte oplysninger.
 • At et hold af undervisere er enige, og ikke giver forskellige oplysninger.

For nogen kan dette virke som små ting, men det er et spørgsmål om at levere en helhed. Når man oplever, at der ikke leveres en helhed, så kan man naturligvis nå til den erkendelse, at ens krav og forventninger er for store og urealistiske. Ofte virker det som om, at de enkelte undervisere, coaches og vejledere har for mange kasketter på, og derfor har for mange løbende opgaver. Spørgsmålet man stiller sig selv er; ”Kan der leveres et brugbar forløb, som samtidig får den enkelte og gruppen til at føle sig specielle?”

Er aktivering hos anden aktør er en umulig opgave?

Man har et udbud af forskellige aktører, som skal levere et forløb på 4 uger, som helst skal ende et job eller en praktik plads. Da nøgleordene hos aktørerne ligner hinanden, så bliver ens valg af aktør lidt baseret på en mavefornemmelse.

Når man så om mandagen møder op, så oplever man, at der er tale om et løbende hold, som får nye deltagere hver uge. Sådan var i mit aktiverings tilbud, og jeg gætter på, at det er den måde, som det køre på hos alle aktørerne.

I mit hoved skabte denne konstatering nogle nye spørgsmål;

 • Kan dette hænge sammen?
 • Kan de nå os alle sammen?
 • Kan man på denne måde få en brugbar undervisning til at hænge sammen?
 • Kan man få noget langsigtet brugbart ud af dette forløb?
 • Og mange andre lignede spørgsmål.

Dette kan naturligvis virke som meget negative spørgsmål, og en negativ holdning, og på en måde er dette også korrekt. Faktum er, at når man er jobsøgende uden job i længere tid, så har det ofte en negativ indflydelse på ens holdninger. Dog vil jeg sige, at det var spørgsmål, som jeg håbede på ville blive besvaret med et ”Ja”, og jeg var spændt på midlerne til at nå målene.

Moder Sol/Vejen til succes

Da dette bliver skrevet nærmer 4 ugers aktiveringsforløb sig sin afslutning.

Jeg har været i aktivering hos +Koncept i Næstved, og har fyldt tasken med positive oplevelser og holdninger. Jeg føler nu at jeg både kan og vil. Og alle mine spørgsmål er overraskende blevet besvaret med et ”Ja”, og denne tendens tegnede sig allerede i løbet af den første uge.

Man kan så gøre sig sine tanker om, hvordan det lod sig gøre. Dele af svaret kommer her.

 • Positive dygtige undervisere, coaches og vejledere.
 • Et simpelt forløb med nye emner, som kunne ligge i både uge 1, 2, 3, eller 4.
 • De rette gæsteundervisere.
 • Positive konstruktive råd og vejledning (både personligt og for hele gruppen).
 • En målrettet balance imellem struktur, mål og formål.

Jeg kan ærligt sige, at jeg mod alle odds, er lidt ked af at de 4 uger snart er slut. Men man skal se fremad, og jeg ser med glæde frem imod de 4 uges praktik, som starter på mandag, og som er et af de mange positive resultater af mit forløb hos +Koncept.

Jeg vil også sige, at disse 4 uger hos +Koncept har mindet mig om de kloge ord, som Dirch Passer sang i 1961: ”For oven over alting stråler Moder Sol”.